Natuurlijk Koud Geperste Hondenvoeding

Koud geperst

De voeding wordt koud geperst, op maximum 72 graden, wat zorgt voor veel minder schade aan de vetten en veel minder oxidatie, wat bij vele merken door verwarming op hoge temperatuur voorkomt. Onze soort van brokken heeft bovendien een vertering vergelijkbaar met vers vlees, dit maakt dat de opname en vertering optimaal verlopen.

Door de goede opname krijgt het lichaam ook heel gemakkelijk alle nodige bouwstenen via de hoogwaardige ingrediënten door, wat resulteert in een gezonde hond met een mooie vacht.

Natuurlijke anti-oxidanten

Anti-oxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen die allerlei ziektes en kwalen veroorzaken, zoals ontstekingen en stijve gewrichten. Anti-oxidanten zorgen er ook voor dat voeding niet ranzig wordt, en dat ze langer kan bewaard worden. Wij geloven resoluut in natuurlijke anti-oxidanten, omdat het lichaam capabel is om deze zonder probleem te verteren en te absorberen. Wij geloven dus niet in de zo vaak in voeding gebruikte chemische variant. Deze chemische variant kan een hoop ziektes en problemen veroorzaken, maar is veel goedkoper…Alle chemicaliën zorgen voor een extra belasting op de organen die deze giftige stoffen moeten verwerken en afbreken in het lichaam, zoals de lever en de nieren.

Geen toegevoegde kunstmatige
kleurstoffen en conserveringsmiddelen

Wij gebruiken geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen & conserveringsmiddelen om quasi dezelfde redenen als waarom wij enkel met natuurlijke anti-oxidanten werken. Wij denken dat de natuur ons voldoende instrumenten aanreikt om niet van chemische producten gebruik te moeten maken. Ik verwijs u voor verdere uitleg graag naar de uitleg die bij natuurlijke anti-oxidanten staat, want zoals gezegd is dit een zeer parallel lopend verhaal, en wij staan voor een bepaalde filosofie.

 

Niet-GGO-ingrediënten

Wij geloven niet in GGO, of genetisch gemanipuleerde of gemodificeerde organismes, omdat wij denken dat de mens al genoeg in de natuur heeft ingegrepen. Het wordt soms rooskleurig voorgesteld als de oplossing om bepaalde gewassen te beschermen tegen insecten, maar wordt ook vaak gebruikt om het gebruik van pesticides ‘effectiever’ te maken.

Het zijn wat ons betreft manieren om nog grotere oogsten te krijgen en nog meer winst, zonder na te denken over de negatieve kanten van het verhaal. De gevolgen op lange termijn zijn zeer moeilijk in te schatten. Het is duidelijk onnatuurlijk, en wij zien er de voordelen niet van in.
Om al deze redenen hebben wij dus besloten om niet met genetisch gemanipuleerde ingrediënten te werken, dit past duidelijk niet in onze filosofie!

Glanzende en gezonde vacht
(omega 3,6°)

Onze uitgebalanceerde voeding met hoogwaardige ingrediënten en waardevolle vitaminen en mineralen zorgt op zich al voor een mooie vacht, maar door het gebruik van zalm- en/of kokosolie doen we nog een extra inspanning om te verzekeren dat uw hond een prachtige vacht zal krijgen.

 

Optimale spijsvertering

Al onze voedingen zijn door de formulering van de ingrediënten gericht op een zeer hoge verteerbaarheid bij de hond. Dit wordt heel uitgebreid getest, en we leggen de lat op dit gebied extra hoog. De darmfunctie van de hond is te belangrijk voor zijn algemeen welzijn om hier geen top prioriteit van te maken! De ontlasting moet perfect zijn, ook bij honden met gevoelige darmen. Dus wij gaan op dit vlak zeker niet over 1 nacht ijs voor we een voeding in ons aanbod opnemen.